Ina Wierenga

Geboren Groningse, in Ten Boer….. via Dieren en Goor, woon ik sinds 25 jaar in Brummen, in het mooie Cortenoever. Ik ben gehuwd, we hebben 3 dochters en schoonzoons en 6 kleinkinderen.

Ik heb gewerkt met jongeren zonder en met verstandelijke beperking. En later, toen onze kinderen groter werden, als Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider en videohometrainer bij een MEE-organisatie. Daarna heb ik een eigen organisatie opgezet, De Dijk;  in en vanuit mijn eigen huis met kinderen / jongeren en hun netwerk gewerkt. Ook hebben we een aantal jaren pleegkinderen opgevangen.

Verder hou ik erg veel van de natuur. Bijv. toen ik bijen hield zag ik hoe belangrijk het is om vanuit de Bij te denken. We kunnen veel leren van de communicatie en het zorgen voor elkaar. Ook maak ik dagelijks veel muziek. Mijn ervaring in het besturen ligt in het (kerkelijk) jeugdwerk, bijenvereniging, schoolbestuur, zanggroepen.

Mijn drijfveer om mee te denken in de MAR is, dat u als burger begrijpt wat de gemeente bedoelt. Maar vooral dat de gemeente ook u begrijpt en ‘recht’ doet aan uw vragen. En de vragen, die er in het algemeen in het sociaal domein leven.

Mar Ina Wierenga